МУЗЕЈ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ

МУЗЕЈ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ
МИШЉЕНОВАЦ Поглед са гробља на Старцу. Музеј под ведрим небом. ПОКУШАЈ СТВАРАЊА ЈЕДНОГ ТАКВОГ

Укупно приказа странице

Музеј Заветина (Мишљеновац)

Музеј Заветина (Мишљеновац)
ПРУГА ~ „железничка линија 45. упоредника“: Бордо-Лион-Милано-Загреб-Београд- Пожаревац – Мишљеновац – Кучево – прелаз преко Дунава на Ђердапу – Крајова – Одеса

Портал

Портал
ПоРтАл | ЗАВЕТИНЕ

Translate

Ко

Ко
(Отворен позив на сарадњу свих сродних душа!) КО ИМА ПРИСТУП веб-сајтовима и заштићеним, нејавним, локацијама Портала Великих претеча | Сазвежђа З, почев од 17. марта 2019? Власник, уредници, поједини сарадници и пријатељи. Добротвори.Претплатници. Потврђени, примљени чланови Новог Друштва.... | Ауторска права © Мирослав Лукић и синови, 2001. Нека права су задржана.

Претражи овај блог

ПРЕТРАЖИВАЧ

ПРЕТРАЖИВАЧ
САЗВЕЖЂЕ З | Мрежа | ПРЕТРАЖИВАЧ

понедељак, 2. новембар 2015.

Како се рак „лечи” сода бикарбоном.... или неком другом лековитом травком

ЗНАМО ЛИ ШТА ЈЕДЕМО  Западни митови о канцеру

Како се рак „лечи” сода бикарбоном. – Боровнице, цвекла, броколи, бели лук, зелени чај... Листа супернамирница које, наводно, спречавају појаву рака је дуга

(Фото Танјуг / Немања Јовановић)
Сваку вест да ће нас нешто спасти од рака, чак и ову најновију да ће нам главу сачувати одрицање од пршуте, чварака и хамбургера – спремни смо да прогутамо без много удубљивања у то колико је порука разумна и логична. Разлог је јасан: и у 21. веку рак остаје застрашујућа дијагноза. Карцином убија и оне за које обично мислимо да парама могу да купе све: компјутерски магнат Стив Џобс умро је од рака панкреаса у 56. години, Ђовани Алберто, синовац Ђанија Ањелија и планирани наследник „Фијата”, умро је у 36. години од рака желуца... Зато се о раку стварају нови митови, а стари опстају. У листу„Њујорк тајмс” недавно су предстaвљени најчешћи западни митови о раку.
Рак је створио човек модерног доба
Јер, он живи далеко дуже од свог претка, храни се нездраво, пије и пуши, мало се креће, удише загађен ваздух...
– За рак се знало још у старом Египту, Грчкој и Кини, али тада то није била честа болест, а животни век је износио једва 30 година. Рак је болест старости, а како се живи све дуже и канцер је учесталији – коментарише за „Политику” др Владимир Ковчин, онколог из Клиничко болничког центра „Бежанијска коса”.
Суперхраном рак се може спречити
Боровнице, цвекла, броколи, бели лук, зелени чај... Листа супернамирница које,
наводно, спречавају појаву рака је дуга.
– Сигурно је да начин исхране утиче на ризик од оболевања, али само посебном врстом хране не може се спречити настанак рака – каже наш саговорник.
Шећер „храни” рак
Оболелом од рака апсолутно се забрањују све што садржи шећер – од торте до јабуке, јер ћелије рака се развијају брже, а за то им је потребно више енергије из шећера.
Др Ковчин подсећа да све наше ћелије за свој рад и раст користе шећер. Малигне ћелије због брзе деобе троше више шећера од здравих, али то не значи да оне преживљавају искључиво користећи шећер.
Пошто је рак гљивица, сода бикарбона је лек
Мит је плод површног закључка да је тумор увек бео, па је закључак да га изазива гљивица кандида, а онда је лек поменути прашак.
– Због поремећаја имунитета, смањене концентрације кисеоника у ћелијама и коришћења већих количина антибиотика, код оболелих од рака настаје погодна подлога за развој гљивичних инфекција. Истина је да примена соде бикарбоне не погодује гљивицама. Међутим, уколико би гљивице биле изазивачи канцера, под микроскопом би се лако откривале, а гљивице би видљиве и на исечцима ткива при биопсијама, али није тако – објашњава др Ковчин.
Чудотворни лекови
Од конопље до клистира – интернет је пун сведочења људи о чудотворним лековима којима су победили рак. Они не откривају да ли су се лечили и неком савременом медицинском методом.
– Вируси, генске мутације, азбест, катран и други састојци дувана могу бити узрочник. Немогуће је открити лек за карцином који би деловао на све познате факторе, а поготово и на узроке које не знамо – став је др Ковчина.
Фармацеутски лобији намерно крију лек
Фармацеутске компаније имају већи интерес да добијају новац од постојећих лекова за рак, него да произведу лек који би коначно победио рак.
– Да фармацеутска индустрија има лек за карцином, то би јој доносило већи профит него што сада зарађују од свих познатих лекова. Због тога није логично да се такав лек, уколико постоји, крије – верује др Ковчин.
Лечење рака више пацијената убије него што их излечи
Цитостатици, зрачење или операције имају озбиљне компликације и нежељена дејства. Лечењем се не уништавају само малигне, већ и здраве ћелије.
– Смртност од терапије карцинома износи око два процента. То је знатно мање од процента излечења појединих врста рака који се креће и преко 90 одсто. Без хемиотерапије не би било излечења леукемије или лимфома, а без биолошке терапије успеха у лечењу рака дојке и дебелог црева – каже наш саговорник.
Нема помака у лечењу рака
– Доказано постоји напредак у проценту излечених болесника од многих врста рака и повећаном времену преживљавања. Оболели од карцинома дебелог црева пре 40 година живели су око шест месеци, а данас је то у просеку дуже од 24 месеца. Захваљујући новим лековима карцином постаје хронична болест од које се не умире увек – наводи др Ковчин.
Ајкуле немају рак
Биолози и океанолози тврде: и морски пси оболевају од карцинома.
Оливера Поповић , објављено: 02.11.2015. у Политици

Нема коментара:

Постави коментар